Om børnehaven


Børnehavens historie

Vi har til huse i et idyllisk bindingsværkshus i skovbrynet af Lindum Skov. Huset tilhører Tjele Gods og stod tomt, da en lille gruppe forældre fra Lindum så mulighederne for at etablere en børnehave på stedet. Ved ihærdigt arbejde fra disse forældre og velvillighed fra den daværende Tjele Kommune, lykkedes det i 1993 at opstarte Naturbørnehaven Høndruphus. Huset krævede renovering og indretning, der skulle ansættes personale og tilmeldes yderligere børn, udarbejdes budgetter og pædagogiske retningslinier, men ved dette ukuelige arbejde var børnehaven en realitet.


I november 2006 blev børnehaven af Friluftsrådet tildelt ”Det grønne flag” som anerkendelse for sine værdier og aktiviteter, der gør børn fortrolige med naturen og dens muligheder.


Da Høndruphus i 2003 fejrede 10 års jubilæum blev der udgivet et jubilæumsskrift, der nærmere beskriver forholdene omkring Høndruphus’ første periode.

Jens Frydendal, leder af Naturskolen ved Hald: 

”Børn har ret til krat. Naturen giver masser af lys og luft, der begge er vigtige ting for en barnehjerne under udvikling. I naturen er der mindre støj. Man behøver ikke råbe særlig højt for at komme i kontakt med andre børn eller voksne, med mindre man da har været så heldig at fare vild, hvilket er en helt fantastisk god oplevelse – når man altså bliver fundet igen, hvad man oftest bliver inden ret længe! Mennesker, der færdes og arbejder i grønne områder bliver mindre stressede. … Børn, der kommer meget i skoven har i det hele taget færre sygedage.”

Citat fra Jubilæumsskrift

Mette og Søren Tylvad, forældre til tre børn, der har gået i Høndruphus:

”Det er ikke kun børnene, der går i børnehave. At vælge en børnehave som Høndruphus, er for os, som forældre, ikke blot et valg af pasningsinstitution, men et tilvalg af et socialt fællesskab med oplevelser, gøremål og ansvar til følge. Godt, vi valgte et sted, hvor vi som familie selv kan præge barnelivet!”.

Citat fra Jubilæumsskrift